Praha zadarmo - 10 fantastických míst v Praze, která jsou zadarmo (2024)

Praha je rušná metropole, která nabízí téměř neomezené množství zajímavých atrakcí, mist a akcí. Ty nejpamátnější zážitky v Praze vás naštěstí nebudou stát vůbec nic. Co tedy dělat v Praze zadarmo? Sestavili jsme seznam věcí a mist v Praze, která jsou otevřená pro veřejnost a zdarma. Přehled ukazuje, že i pro Prahu platí přísloví: “Ty nejlepší věci v životě jsou zadarmo”.

Náplavka

Na Rašínovo nábřeží, nebo-li náplavku, chodí Pražané na procházky, běhat nebo jezdit na kole. Náplavka představuje unikátní městský prostor a krásné místo k odpočinku. Vychutnáte si zde okouzlující výhledy na Vltavu a centrum města, projíždějící lodě nebo labutě půvabně plující na hladině řeky. Můžete si dát koktejl v jednom z mnoho barů na lodi nebo přejet přívozem na Císařskou louku, 1,7 km dlouhý ostrov s restaurací, sportovišti, dětským a golfovým hřištěm.Naplavka je místem konání farmářských trhů, festivalů a oslav.

Praha zadarmo - 10 fantastických míst v Praze, která jsou zadarmo (1)
Farmářské trhy

Navštívíte-li některý z mnoha farmářských trhů v Praze, nakoupíte vynikající produkty z lokálních surovin, čerstvé pečivo, maso v bio kvalitě, ryby, řemeslné výrobky, koření, květiny a mnohem více. Při příjemné procházce trhem se můžete potkat se sousedy, ochutnat nabízené vzorky kvalitních potraviny, skleničku skvělého vína nebo čerstvé těstoviny. V rámci farmářských trhů jsou pořádány akce pro děti, sezónní gastronomické akce nebo koncerty.

Vyšehrad

Historická pevnost Vyšehrad umístěná na skále nad pravým břehem Vltavy nabízí množství možností trávení volného času, které jsou návštěvníkům dostupné úplně zdarma. Vedle významných památek se zde nachází venkovní posilovna pro dospělé, dětské hřiště, turistické i běžecké trasy, divadlo (přírodní amfiteátr), kavárny, restaurace a rozlehlé odpočinkové plochy. Ať už si dopřejete piknik pod korunami stromů nebo se budete jen procházet a obdivovat okouzlující výhledy na město, každá návštěva Vyšehradu je jiná a nezapomenutelná.

Valdštejnská zahrada

Praha je domovem nádherných zahrad. Zažijte krásu přírody a pestré barvy nejkrásnějších pražských parků a zahrad. Valdštejnská zahrada vedle stanice metra Malostranská je druhou největší zahradou v centru Prahy. Jejím dominantním prvkem je Sala terrena, působivá stavba zdobená freskami zobrazující trojské války obklopená z jedné strany umělou krápníkovou jeskyní zvanou grotta. Jedinečnou atmosféru zahrady dotváří bronzové sochy řeckých bohů, zahradní jezírko s mramorovou fontánou, voliéra, pávi a okrasné ryby. Zahradu zdobí bujná zeleň, živé ploty, tulipány, hortenzie, magnolie, vzrostlé javory a duby. V létě se zde konají koncerty klasické hudby a divadelní představení. Valdštejnská zahrada je otevřená každý den od června do října od 7.30 do 17.30.

Praha zadarmo - 10 fantastických míst v Praze, která jsou zadarmo (2)

Farmy a mini zoo

Farmy a lesní mini zoo jsou zábavná místa, na kterých se mohou malé děti seznámit se zvířaty, učit se nové věci a hrát si. Nabízí spojení přírody, zábavy a vzdělávání pro rodiny všech generací. Divoká zvěř, oblíbená domácí zvířata, venkovní hřiště a prostory k pořádání pikniku jsou zárukou výjimečného zážitku. V Praze je celkem sedm zoo koutků, která jsou návštěvníkům přístupná zcela zdarma. V některých z nich si můžete zvířata hladit, držet je nebo krmit. Za návštěvu rozhodně stojí Stanice mladých přírodovědců, lesní Zoo koutek Malá Chuchle a Toulcův dvůr.


Praha zadarmo - 10 fantastických míst v Praze, která jsou zadarmo (3)

Muzea a galerie

Většina pražských muzeí vybírá malé vstupné, některé nabízí vstup zdarma během státních svátků a významných dnů, jiné jsou úplně zdarma během celého roku. Mimo hlavní turistické trasy leží mimořádně oblíbená atrakce a největší letecké museum v České republice, Letecké muzeum Kbely. Fascinující expozice obsahuje velké množství exponátů včetně helikoptér, bojových letounů, novodobých a historických letadel české i zahraniční výroby. V historických hangárech areálu Staré aerovky u Letiště Praha Letňany jsou vystavené staré i moderní letouny firmy Aero a bombardovací stroje. Jedinečný výstavní prostor na Starém městě v Rámové ulici, Galerie Lapidárium, zpřístupňuje návštěvníkům zdarma barokní sochy významných mistrů, historická graffiti a výstavy současného výtvarného umění.

Kostely a Pražské Jezulátko

V Praze je množství úchvatných kostelů, katedrál a kaplí. Návštěvníci mohou zažít jejich okouzlující pokojnou atmosféru a prohlédnout si historicky cenné interiéry úplně zdarma. Kostel Panny Marie Vítězné na Malé straně je domovem Pražského Jezulátka, přes 400 let stará dřevěná soška zobrazující Ježíše Krista v útlém dětství držící říšské jablko završené křížem. Věhlasné Pražské Jezulátko láká věřící z celého světa a připomíná Boží vtělení, duchovního dětství a důstojnost Kristova i našeho vlastního lidství.

Úžasné výhledy na město – nejlepší vyhlídky v Praze

Není pochyb o tom, že nejkrásnější pohled na město je shora. Ohromující panoramatické výhledy v Praze se nabízejí na Vítkově, Vyšehradě, Hradčanském náměstí vedle pražského hradu, Petříně, v Letenských a Riegrových sadech nebo z vrchu Dobeška. Další dvě možnosti stojí za zmínku, I když nejsou úplně zdarma. Jsou totiž opravdu unikátní. Cloud 9, bar na střeše hotelu Hilton Pobřežní, se pyšní ohromujícími výhledy na Prahu, luxusním prostředím a kvalitními koktejly. Působivé pohledy na Staroměstské náměstí, Staré město a Hradčany se naskytnou hostům Terasy u Prince. V této okouzlující kavárně umístěné přímo na Staroměstském náměstí si vedle výhledů vychutnáte vynikající snídani, odpolední kávu nebo večerní drink.


Praha zadarmo - 10 fantastických míst v Praze, která jsou zadarmo (4)

Památky a skryté perly

Když se řekne pražské památky, většina místních si vybaví Staroměstské náměstí, Karlův most, Pražský hrad nebo Židovské město. Pokud chcete “matku měst” prozkoumat mimo vyšlapané cesty, můžete objevovat méně známá místa, která překvapí svým půvabem a charakterem. Většina Pražanů by souhlasila s tím, že Nový svět je skrytým skvostem Prahy. Zhruba po 10 minutách chůze z přeplněného Pražského hradu v samém srdci Hradčan naleznete malebnou “vesnici” fascinující krásy. Lennonova zeď zdobená malbami, krátkými básněmi a texty písní od Beatles leží nedaleko řeky Čertovky u Maltézské zahrady na Velkopřevorském náměstí. V současné době je zeď vnímána jako symbol svobodných ideálů, míru a lásky. Další místa, která stojí za pozornost a čas, jsou Loreta, park Kampa, Vrtbovská zahrada, Letenské a Chotkovy sady. Nejužší ulička v Praze s nainstalovanými semafory mezi dvěma domy v ulici U Lužického semináře na Malé straně je oblíbenou atrakcí místních dětí i návštěvníků Prahy.

Praha zadarmo - 10 fantastických míst v Praze, která jsou zadarmo (5)

Parky

Návštěva alespoň jednoho parku v Praze je nutností. Město se pyšní velkým množstvím zelených ploch, které umožňují provozování venkovních sportovních a odpočinkových aktivit. Pokud chcete mít pocit, že nejste ve městě, zamiřte do Stromovky nebo parku Podvinní. Pro nádherné výhledy se vydejte do Riegrových, Petřínských a Letenských sadů, parku Kampa nebo Parukářky. Pokud toužíte po společenské atmosféře a sklence vína uprostřed vinice, rozložte si deku v Havlíčkových sadech. Zde je přehled nejlepších pražských parků, které můžete navštívit.

Praha zadarmo - 10 fantastických míst v Praze, která jsou zadarmo (6)
Přečtete si, co můžete dělat v létě v Praze zadarmo, Letní kina v Praze a 10 tipů na krásná místa v přírodě, nebo tipy na zimní aktivity v Praze zdarma, Bruslení v Praze.


Praha zadarmo - 10 fantastických míst v Praze, která jsou zadarmo (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 6175

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.