Alle TRIVAGO hotel deals op 1 plek | WaarOvernachtenIn.nl (2024)

Alle TRIVAGO hotel deals op 1 plek | WaarOvernachtenIn.nl (1)

Over Trivago

Trivago is in 2005 opgericht in Duitsland. Het was destijds de eerste Duitse hotelzoekmachine en werd al snel erg populair waarna het bedrijf zich wereldwijd verspreidde tot meer dan 50 talen in zo’n beetje elk land ter wereld.

Tegenwoordig is Trivago een van de grootste hotelwebsites ter wereld en bezoeken elke maand meer dan 120 miljoen bezoekers de website. In 2015 had de website een omzet van meer dan €500 miljoen en wereldwijd zo’n 1.000 medewerkers. Op dit moment is Trivago eigendom van Expedia, de enorme reisgigant uit de Verenigde Staten.

Ongetwijfeld dat je Trivago ook kent van hun grappige, soms wat irritante, reclames. Ze adverteren veel op zowel TV als Youtube waardoor de advertenties eigenlijk niet te missen zijn. Wie de man en het meisje van de reclame zijn, blijft voor ons een mysterie.

Het grote verschil tussen Trivago en veel andere hotelwebsites is dat Trivago geen eigen hotels verkoopt maar de vele hotelwebsites met elkaar vergelijkt. Zo kun je als gebruiker door een enorm aanbod van hotel aanbiedingen spitten, sorteren, filteren en daardoor snel de beste deal vinden. Wereldwijd zijn er maar een paar grote concurrenten, maar niemand is zo groot en bekend als Trivago.

Alle TRIVAGO hotel deals op 1 plek | WaarOvernachtenIn.nl (2)

Hotels vinden met Trivago

Trivago is een prijsvergelijker voor hotelovernachtingen. Ze zijn aangesloten op de databases van meer dan 400 hotelboeking websites en verzamelen de prijzen van de hotels op al deze websites. De prijzen worden onder elkaar gezet waardoor je als reiziger niet alleen makkelijk een hotel kunt vinden maar ook de prijs kunt vergelijken.

Trivago is een vergelijker en geen ‘hotel aanbieder’. In vaktermen is het een ‘meta-searcher’. Ditzelfde geldt voor websites als Kayak, Skyscanner en Google flights. Je boekt dus nooit direct bij Trivago maar wordt altijd doorgestuurd naar de daadwerkelijke hotelaanbieder. Trivago ontvangt bij een boeking dan een kleine commissie.

Hoeveel hotels biedt Trivago aan?

Trivago zoekt in het aanbod van vrijwel alle hotelaanbieders en kan daardoor meer dan 400.000 verschillende accommodaties tonen. Hoewel we niet weten hoeveel accommodaties er wereldwijd zijn, durven we wel te gokken dat het grootste deel hiervan op Trivago te vinden is.

Behalve hotels kun je ook appartementen en vakantiehuizen vinden op Trivago.

Hotel aanbiedingen via Trivago

Hoewel Trivago natuurlijk vooral een vergelijker is en je boekt op de website van de daadwerkelijke hotel-aanbieder, is sinds 2018 iets nieuws geïntroduceerd: Speciale deals die alleen via Trivago te vinden zijn. bij Trivago heten ze ‘Top Deals’ en er zit een knopje rechtsboven op de website.

Qua prijs kun je soms zomaar een prima deal scoren, 15% korting ten opzichte van de normale prijs is geen uitzondering. En dat tikt bij een gemiddelde kamerprijs van €150 per nacht toch behoorlijk aan.

Trivago biedt overigens niet altijd een speciale deal aan, maar dankzij het doorzoeken van de databases van al die grote websites helpen ze je altijd om een goedkoop hotel te vinden.

De filters van Trivago

Misschien wel een van de bste functies van Trivago is de aanwezigheid van een hele sterke filter-tool. Trivago biedt een enorm aantal handige filters aan: Zo kun je filteren op type accommodatie en het aantal sterren dat deze heeft. Dit is ook de plek waar je kunt aangeven of je een hotel of een appartement of vakantiehuis zoekt. Ook het filter op locatie is heel handig; sommige reizigers zitten het liefste in het hart van de stad terwijl anderen juist graag wat buiten het centrum zitten.

Een andere handige filter is de gastenscore die Trivago verzameld bij de boekers. Waarom handig? Omdat de gastenscore veel meer zegt dan het aantal sterren dat een hotel krijgt. Een 5-sterren hotel met een slechte beoordeling is namelijk nog steeds een slecht hotel!

De meestgebruikte filters van Trivago zijn overigens die je helpen bij de aanwezige faciliteiten in het hotel of appartement. Zo kun je gebruikmaken van onder andere onderstaande filters:

 • Zwembad
 • Parkeermogelijkheden
 • De aanwezigheid van een restaurant of bar
 • Of het geschikt is voor families
 • Een bubbelbad of jacuzzi op de kamer E
 • en gym heeft
 • Het ontbijt inclusief is
 • Of er wi-fi is
 • Of de kamer voorzien is van airco
 • Of je je hond (of ander huisdier) mag meenemen
 • Rolstoeltoegankelijkheid van het hotel

Daarnaast kun je sorteren en filteren op de maximale prijs per nacht. Wel zo handig als je geen €9.000 per nacht wilt betalen voor het duurste hotel ter wereld!

Belangrijke onderwerpen over Trivago

Hoe kun je betalen bij Trivago?

Bij de meeste boekingen die je vanaf Trivago maakt, doe je de betaling bij de aanbieder van het hotel, of bij het hotel zelf, en doe je dus geen betaling aan Trivago. Sinds 2019 biedt Trivago ook eigen hotels aan onder de noemer “Trivago Express Booking” en op dat moment doe je wél een betaling aan Trivago.

Ze accepteren onder andere de volgende betaalmethodes:

 • Alle gangbare creditcards (Mastercard, Visa, American Express, Diners Club)
 • iDEAL en Bankcontact
 • PayPal

Per land zijn er soms nog lokale betaalmethode’s, zoals iDEAL een typisch Nederlandse uitvinding is.

Welke kosten zitten bij de prijs van Trivago inbegrepen?

In principe zijn alle kosten bij Trivago inbegrepen in de kamerprijs zoals die op de website wordt getoond. Het zijn de prijzen zonder ‘taxes’. Want hoewel er geen BTW zit op een hotelovernachting, moet je soms wel degelijk belasting betalen over je overnachting. En er is nog een ander adder waar je bij het boeken goed op moet letten:

 • Lokale belastingen en heffingen: Op veel plekken dien je toeristenbelasting of overnachtings belasting af te dragen. Het hotel is verantwoordelijk voor het innen van deze belasting. Omdat de belastingen wereldwijd nogal verschillen, regelmatig veranderen en het daardoor voor Trivago onmogelijk is om dat allemaal bij te houden – wordt deze belasting altijd bij check in afgerekend.
 • Resort Fees: We hebben al eerder over resort fee’s geschreven – een behoorlijk listig trucje dat hotels uithalen om meer omzet uit hun boekingen te halen. Deze resort fees worden meestal niet op Trivago getoond waardoor je, als je niet goed oplet, zomaar het dubbele voor je overnachting kunt betalen.

Hoe verdiend Trivago geld?

Het verdienmodel van Trivago is vrij simpel: Ze leven van commissies. Elke boeking die vanuit Trivago bij een van haar aangesloten partners wordt gemaakt, levert een commissie op. Meestal is dat tussen de 3 en 12% van de kamerprijs. De commissie wordt vanuit de aanbieder betaald en zorgt er niet voor dat jouw kamerprijs hoger wordt.. Het is overigens dezelfde manier als waarmee we met WaarOverNachtenIn.nl ons geld verdienen.

Type accommodaties bij Trivago

Je kunt bij Trivago natuurlijk terecht voor hotels – maar sinds 2010 bieden ze ook appartementen, vakantiehuisjes en soms zelfs villas aan. Dat maakt het een van de meest inclusieve en uitgebreide hotel tools op het internet.

De populairste hotel bestemmingen via Trivago

Het zal geen verrassing zijn dat onder de populairste zoekdrachten bij Trivago, ook de populairste bestemmingen wereldwijd te vinden zijn. Nederlandsers zijn natuurlijk een reislustig volkje, en een goed hotel vinden is onderdeel geworden van die routine. De populairste Trivago bestemmingen voor Nederlanders zijn:

 • Parijs
 • Berlijn
 • Londen
 • Dublin
 • Barcelona
 • Brugge
 • Madrid

In Nederland

De populairste bestemmingen bij Trivago in Nederland zijn Amsterdam, Maastricht, Rotterdam, Den Haag en Utrecht als populairste steden. Voor wat meer natuur zoeken mensen bij Trivago voor Nederland vooral naar Texel, Terschelling, Ameland en Vlieland. Ook Scheveningen en Zeeland zijn populaire plekken.

Een aantal bijzondere vermeldingen in de lijst zijn Huizen, Leeuwarden, Valkenburg en Leiden. (Maar zeker de moeite waard overigens!)

Duitsland

Met 400.000 hotels is praktisch elk hotel gecovered. In Duitsland staan echter een paar absolute topbestemmingen eenzaam in de lijst. Dit zijn Berlijn, Keulen en Dusseldorf. Ver hieronder vind je nog plaatsen zoals Hamburg, Munchen en Frankfurt.

België

In België staan Antwerpen en Brugge bovenaan de lijst van populairste Trivago bestemmingen. Ook Leuven, Brussel en de Ardennen zijn in de lijst terug te vinden. (Allemaal de moeite waard, trouwens!)

Ingmar

Nice to meet you! Ik ben Ingmar en al meer dan 15 jaar actief als ondernemer in de reisbranche. Daardoor reis ik veel, heb ik veel beleefd maar kan ik je ook het nodige vertellen over de vele geheimen uit de reissector.

Alle TRIVAGO hotel deals op 1 plek | WaarOvernachtenIn.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated:

Views: 5856

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.